Nadat de overkapping door aannemersbedrijf Tervoort was opgeleverd, konden we aan de slag. Door 2 loodgieters en twee elektriciens werd het nodige verricht op het gebied van en elektra. Hun werkgevers waren ons zeer welgezind.
Door bouwcommissielid Cees Imming en een aantal vrijwilligers is de dakconstructie — om alle risico zoveel mogelijk uit te sluiten — aanmerkelijk versterkt.
Enkele schilders namen de taak op zich om het uiterlijk van de bouwplaats een verzorgd geheel te geven.
Nadat de uitslag van de tekening op ware grootte gereed was, is er daadwerkelijk met het bouwen begonnen. Het vlak is uitgestrookt (in model afgetekend) en de vlakdelen zijn uitgezaagd, daarbij rekening houdend met de later te dichten naden. Aan de hand van de uitslag zijn er 5 hulpspanten gemaakt.
De zgn. kespen (dwarsbalken die de vlakdelen met elkaar verbinden) zijn aangebracht , bevestigd in een combinatie van RVS bouten (modern) en houten nagels zoals het vroeger werd gedaan. Hierdoor gaat de pinck langer mee als vroeger. Dit was bij strandexplotatie 6 tot 9 jaar.
De benodigde houten nagels zijn door een van onze vrijwilligers bij hem thuis gekloofd uit grenenhout en op de bouwplaats door een 6 kantige holpijp geslagen. Na het boren van de gaten werd de nagel ingeslagen en met een eiken houten “deutel” vast gezet.
Inmiddels zijn de sponningen voor de huidgangen in de bodem en de voor- en achtersteven gehakt en zijn de voor- en achtersteven geplaatst.
De komende tijd zullen de hulpspanten geplaatst worden.
Om de werkzaamheden over de vrijwilligers te verspreiden, is er al een begin gemaakt met het roer en de zijzwaarden. Dit is allemaal te zien op de bouwplaats (en natuurlijk ook op de foto’s.)
In de loods van expeditie bedrijf Sprenkeling in Egmond aan den Hoef is door 2 vrijwilligers al een begin gemaakt met de mast. Wij zijn Sprenkeling zeer erkentelijk voor het beschikbaar stellen van de ruimte.
De benodigde klinknagels zijn door bemiddeling van Scheepswinkel van Meer met 20% korting betrokken bij Toplicht in Hamburg.