Zomerperiode 2024

Na reddingbootdag op 25 mei vertrokken we richting IJmuiden, daarna via het Noordzeekanaal en de Zaan naar Akersloot om daar vandaan op tijd aanwezig te kunnen bij Kaeskoppenstad in het weekend van 1 en 2 juni. Er was op vrijdag 31 mei een aantal uren vertraging door een storing bij de Leeghwaterbrug maar het kwam weer goed op z’n pootjes terecht, om 18.15 lagen we aan de Voordam. Het weekend was als vanouds.

Terug op Egmond werden de voorbereidingen getroffen voor de 2e visserijdag nieuwe stijl. Het weer gooide nogal roet in het eten. Er was windkracht ZW 8 tot 9 voorspeld. Spoed overleg op vrijdagavond. De diverse vaartuigen werden zaterdag buiten opgesteld i.p.v. op het strand. In de lege loodsen werden de kramen opgesteld. De pinck stond in de luwte van de loods daardoor kon alsnog de mast op gezet worden, maar geen zeil. De Zââlnéélden traden op in de loods. Wij hadden een kraam met afbeeldingen van “Derper” geschiedenis en onze bekende haringkar nabij de deuropening, we stonden in ieder geval droog en ook nog wel redelijk luw. Iedereen tevreden, toch een geslaagde dag.

Op een mooie zaterdag in juli hebben we met de pinck voor de wal gezeild. Maar wat een drukte op het strand. Pas na 19 uur hebben we de “Claes Teunisz.” op de wagen getrokken. Een lange dag maar wel prachtige dag.

We wilden 24, 25 en 26 augustus naar Den Oever voor de visserijdagen aldaar en dan door naar Volendam, maar het weer besliste anders. Er was geen kijken op om daarheen te vertrekken vanwege de harde westelijke wind en de hoge branding, jammer. Maar later in de week konden we wel naar Volendam. Volendam is dan een uitvalsbasis voor oefenzeiltochtjes en daarna door varen naar Spakenburg voor de visserijdag op 7 september aldaar en dat was zoals altijd een prachtige dag.

Op maandag 9 september werd de pinck door gevaren naar Elburg voor de botterdagen op 13 en 14 september aldaar. Op vrijdag zeilden wij mee richting het wedstrijdveld. De pinck zeilde aan de wind en verlijerd dan nogal, gevolg, slechts even buiten de vaargeul liep het zwaard aan de grond, Snel zeil omlaag en op de motor weer in de geul, weer wat geleerd. Gesprekken met Elburgers leerden ons dat zij daar ook vaak last van hebben. Een schrale troost. Op zaterdag gevaren met publiek. Het hele weekend prachtig weer.

Met gestreken mast op maandag 16 september van Elburg naar Nauerna gevaren. Daarna het laatste stuk op dinsdag naar Egmond, de schutting door de sportsluis te IJmuiden ging bijzonder vlot. Tegen énen stond de pinck weer aan het strand, en enige tijd later weer in de loods.

Verheugend is dat na een oproep op facebook en een plaatselijk blad er een 4 tal nieuwelingen bij zijn gekomen, allen gepensioneerd maar met een frisse vernieuwende blik op de gang van zake bij ons. Prima.

Contact opnemen

Als u contact met ons op wilt nemen kan dat via e-mail. Overige contactgegevens zijn ook beschikbaar.